mei 23, 2024

De Streyenvissers

Hengelsportvereniging De Streyenvissers opgericht in 1951 als Zeevisvereniging

Bergse karper-cup 2022

2 min gelezen

Op vrijdag 16 september was de start van de Bergse karper-cup 2022.  Helaas hadden we dit weekend de weergoden niet met ons mee. Vele regenbuien wisselde elkaar af en de temperatuur was ook niet wat we er van verwachte, dit gezien de hogere temperaturen van de laatste weken. Maar het weer is iets waar we niets aan kunnen veranderen!    21 teams hadden de tenten en spulletjes opgezet op hun stek en de weds

trijd kon beginnen. Zaterdagochtend vroeg kwamen er wat liefhebbers/ sponsoren kijken hoe het er aan toe ging. De organisatoren vertelde dat er in de nacht en ochtend enkele mooie aanbeten en drillen geweest waren maar dat er nog geen karper op de kant was gekomen ter weging. Dit is jammer maar net als het weer kan je ook aan vangsten niets veranderen.  

De gehele dag is er veel aanloop geweest van mensen uit de wijk er was zelfs een bewoner welke warme saucijzenbroodjes bij enkele vissers gingen brengen welke daar echt van 

genoten. De organisatoren hadden vrijdagavond voor iedereen lekkere frietjes geregeld. Op zaterdagmorgen werd iedereen gewekt met een lekker ontbijt. Gedurende de zaterdag werd er een mooi 13+ kg karper aangeboden ter weging, welke aan het einde van de wedstrijd ook de grootste bleek te zijn. Zaterdagavond werden de vissers en vrijwilligers getrakteerd op een lekker spaghettimaaltijd welke er ook goed inging gezien de regen en lagere temperatuur.  

In de avond was er in het clubgebouw nog wat aanloop van geïnteresseerde waarvan er een was welke met zijn vrouw lekker tiramisu had meegenomen voor de vrijwilligers! Dat smaakt natuurlijk altijd na een pastamaaltijd. Gedurende dag kwam er links en recht wel een brasem uit maar waar iedereen voor kwam was de karper maar deze speelde verstoppertje. Ik ben er wel maar je vang mij niet!  

Helaas heeft iedereen in de nacht heeft een flinke bui regen gehad, hierdoor smaakte in de ochtend het ontbijt weer super. Na de wedstrijd kwam iedereen voor de prijsuitreiking naar het c

lubgebouw. Hier werden loten verkocht voor de mooie prijzentafel van de loterij. Maar ook werd de winnaar bekend gemaakt. Helaas waren er maar 2 karpers gevangen, gelukkig wel op verschillende locaties dus kon de organisatie jammer genoeg maar 2 prijzen uitreiken. Alle andere prijzen gingen mee de loterij in. Na de loterij en de heerlijke kipsaté met toebehoren en volle buiken is iedereen weer heen gegaan. Dit was weer een editie om niet te  vergeten en vele deelnemers hadden de vraag al wanner de volgende editie zou zijn. De datum is nog niet bekend maar dat hij weer georganiseerd gaat worden staat vast.  

Iedereen bedankt voor jullie deelname en de vrijwilligers voor hun inzet. Zonder jullie allen kunnen we deze wedstrijd niet laten slagen. 

 

Organisatoren van de Bergse karper-cup 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.