mei 23, 2024

De Streyenvissers

Hengelsportvereniging De Streyenvissers opgericht in 1951 als Zeevisvereniging

Erik van Schilt wint 2x goud in Frankrijk!

3 min gelezen

Van 25 t/m 29 mei 2022 was de internationale Nations Cup bootvissen in Duinkerken te Frankrijk.

Het organiserende land was Luxemburg, maar vanwege dat hun geen zee hebben is er deze editie gekozen om in Frankrijk te vissen.
Er deden 5 landen mee waaronder: België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Nederland.
Per land deden er 5 deelnemers mee die elk op een ander bootje zaten, oftewel totaal 5 bootjes met 5 vissers van verschillende landen.

Namens Nederland hadden zich gekwalificeerd: Frank van Schilt, Pim Troost, Mark van Wanrooij, Sjaak Verburg en Erik van Schilt.

De bondscoach was Henri Karremans die tevens zijn laatste toernooi als bondscoach fungeerde na een mooie periode wat hem de nodige prijzen heeft opgeleverd.

 

 

????????????????????????????????????

 

Het toernooi bestond uit 2 wedstrijddagen en de nodige trainingen vooraf. Het team is woensdag vertrokken, zodat ze donderdag zijn gaan trainen op de toch wel woelige zee aldaar.

De vangsten waren niet om over naar huis te schrijven. Zo werd alleen maatse vis geteld voor de wedstrijd.

Het was dus de kunst om de maatse vissen er tussen uit te pakken, wat niet altijd even makkelijk was. Er zat best wel wat wijting en schar, maar maatse wijtingen van 27 cm vangen waren eerder geluk dan wijsheid.

Het zou voor een goede klassering toch om de bonusvissen draaien zoals zeebaars, haai en of maatse wijting en bot.
Na de trainingssessie kon het Nederlandse team toch wel een soort van strijdplan opmaken.  Zij gingen terug naar de haven en vandaar lopend (2 minuten) meteen naar het hotel om de lijnmontages voor het voltallige team in orde te maken.

De onderlinge sfeer van het team en de deelnemers van de vier andere landen was formidabel, de onderlinge samenwerking was grandioos wat uiteraard een vriendschap heeft opgebracht.
Vrijdag was de 1e wedstrijddag, het was een spannende dag, zou het weer het toelaten om naar buiten te kunnen, zodat ze niet voor niets hebben getraind of blijven ze binnen in de haven vissen. Het verlossende woord kwam eraan “we gaan naar buiten” zo gezegd zo gedaan gingen dus de 5 bootjes met in ieder bootje 5 vissers van verschillende landen de strijd met elkaar aan.

De eerste wedstrijddag was zoals voorspeld een moeilijke visserij, betreft de hoge golven en de matige vangsten. De Nederlanders hadden hier goed op ingespeeld en wisten deze dag de winst over de streep te trekken door maar liefst 3 bootwinnaars, te weten Sjaak Verburg, Mark van Wanrooij en Erik van Schilt.
Maar het toernooi bestond uit twee wedstrijddagen, dus ze moesten nog een dag zien te bewijzen.
De 2e wedstrijddag was een totaal ander verhaal, vanwege de hoge golven wilde de Franse schippers niet buiten de haven varen, na een hele lange discussie (uren) werd er uiteindelijk toch besloten om in de haven te vissen. Dit was vergelijkbaar als een binnenhaven waar geen stroming en of druk vaarverkeer aan de orde was. Er was hier eerder door verschillende landen getraind zonder maar één vis aan de haak te kunnen slaan, dus het zou een wedstrijd kunnen worden waar geluk een grote hoofdrol zou kunnen gaan spelen.
Er zijn hier 2 sessies van elk 75 minuten gevist en er kwam boven alle verwachtingen vis uit. Helaas waren er ontzettend veel vissers die geen vis konden aanbieden, degene die vis hadden waren haast op een hand te tellen.

Er werd gevangen een hardertje, een rood poontje en een paar grondels. Voor Nederland konden 2 personen vis aanbieden in de vorm van zwarte grondel, dit waren Frank en Erik van Schilt.

 

Erik van Schilt heeft bewezen dat het vangen van kleine vis voor hem geen probleem was, zo wist hij de tweede dag in zijn eentje 53 stuks zwarte grondel te vangen, van die 53 stuks was er maar eentje die telde (minimaal 10cm), maar wist hierdoor wederom zijn boot te winnen.
De uitslag na 2 dagen lag zeer kort bij elkaar, zo kwam daar in het gemeentehuis van Duinkerken het verlossende woord, Nederland wist goud te winnen vanwege dat hun meer stuks vis hadden gevangen. België werd netjes tweede en derde werd Duitsland.
Zo werd Nederland dus eerste van de vijf landen en of dat nog niet genoeg was presteerde Erik van Schilt het om de twee wedstrijddagen als bootwinnaar te eindigen wat hem tevens individueel een gouden plak heeft opgebracht, 2 gouden medailles, een prachtige prestatie!!!

Namens het bestuur van de Streyenvissers van harte gefeliciteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © Alle rechten voorbehouden. | Newsphere door AF themes.