De Streyenvissers

Hengelsportvereniging De Streyenvissers opgericht in 1951 als Zeevisvereniging.

ZOMERVISKARAVAAN de Streyenvissers 31-8-2022

2 min read

Op deze mooie dag vroeg in de morgen zijn de vrijwilligers van Sportvisserij Nederland en Hengelsportvereniging de Streyenvissers naar de Binnenschelde getrokken. We zouden vandaag heel wat kinderen tussen de 8 en 14 jaar een mooie leerzame dag geven wat betreft het vissen op zoetwater.

Om 8 uur een korte uitleg aan alle vrijwilligers hoe we de dag zouden indelen. Na het welkomstwoord gingen we als een speer aan de gang om alles in gereedheid te brengen. Denk hierbij aan een partytent, tafels en bankje, vlaggen, afvalbakken, emmers met voer, bakjes met maden en vele hengels. Er stonden namelijk 59 kinderen op de lijst welke zich hadden opgegeven. Maar ook deze dag zouden er nog kinderen kunnen inschrijven, we wilde namelijk iedereen deze mooie ervaring niet ontnemen.

Om 9.15 uur kwamen de eerste kinderen en ouders al om zich aan te melden. Na een korte uitleg konden zij om 9.30 uur beginnen met de geheel verzorgde activiteiten. Denk hierbij aan 2 heuse drilsimulatoren, precisiewerpen in emmers met punten erop, tuigjes maken onder begeleiding van vismeesters en visjuffen, leren vis onthaken en niet geheel onbelangrijk ook echt zelf gaan vissen. Vanuit Sportvisserij Nederland en de vrijwilligers van H.S.V. de Streyenvissers hebben we er een hele mooie dag van gemaakt. Iedereen heeft zich van zijn beste kant laten zien om de kinderen een fantastische beleving te geven. De vis liet het in de morgen wat afweten door de windrichting, maar in de middag kwamen er wat kleine voorntjes en baarsjes uit het water met als klapper een 50+ brasem uit welke werd gevangen door Jill Clarijs. Om 14.30 uur was deze uitstekend georganiseerde dag afgelopen en moest er nog worden opgeruimd. Het totaal aantal kinderen wat op deze georganiseerde dag uiteindelijk heeft deelgenomen bracht de teller op 76 deelnemers(sters), wat wij als vereniging een zeer grote opkomst  vonden.

We hebben met zijn allen een zeer bijzondere prestatie geleverd daar alle kinderen met veel plezier en een mooie hengel naar huis zijn teruggekeerd. Al die blije gezichten hebben onze vrijwilligers doen beseffen dat we dit soort dagen meer voor de jeugd zouden moeten organiseren. Er zijn in deze ene dag al diverse ideeën geopperd voor volgend jaar. Bij het terug brengen van de verenigingsvlag en de overgebleven maden stonden er al vele kinderen bij Jack Jurgers in de hengelsportzaak om hun visspulletjes aan te vullen.

Om deze mooie goed georganiseerde dag niet zomaar voorbij te laten gaan vissen we volgende week woensdagavond om 18.30 uur tot 20.00 uur nog een jeugdwedstrijd op de Binnenschelde aan de Ansjovislaan om deze mooie dag af te sluiten met een kleine wedstrijd. Na al het bekijks van vele oud vissers en voorbijgangers en de positieve geluiden ook van de overige belangstellende is dit event voor herhaling vatbaar.

Graag willen we alle vrijwilligers van de Karperwedstrijd, viswater controlecommissie en overige vrijwilligers hartelijk danken voor hun inzet. Zonder jullie was dit nooit gelukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *