januari 18, 2022

De Streyenvissers

Zeevisvereniging Opgericht in 1951 – 2019

Floor Verhoeven wereldkampioen vissen

1 min read
Floor Verhoeven is zondag in Lelystad wereldkampioen geworden bij het WK damesvissen. Het WK werd dit weekend in de Lage Vaart bij de provinciehoofdstad gehouden.

Floor Verhoeven wereldkampioen vissen

De Nederlandse visser Floor Verhoeven is zondag in Lelystad wereldkampioen geworden bij het WK damesvissen. Het WK werd dit weekend in de Lage Vaart bij de provinciehoofdstad gehouden. Bij de landenteams deed Nederland het met een vierde plek minder goed, Het Poolse damesteam won de titel.

Er deden acht landen mee aan het wereldkampioenschap. Nederland, België, Hongarije, Polen, Finland, Spanje, Kroatië en Italië hadden hun beste vissers naar Flevoland gestuurd voor de wedstrijd. België werd tweede, Italië derde. In totaal is er bij het WK 125 kilo vis gevangen.

Weinig grote vissen
Er zwommen volgens Sportvisserij Nederland relatief weinig grote vissen op het WK-parcours, “zodat het een typische voorn- en baarsvisserij met de vaste hengel werd”.

De vele regen die viel in de voorbereidingsfase en op de laatste wedstrijddag was geen bezwaar voor de Nederlandse deelnemers. “We hebben perfect waterdichte pakken, daar staat en valt alles mee. Ik denk zelfs dat het in ons voordeel werkt want wij zijn het gewend en de deelnemers uit Spanje en Italië, waar het nu 40 graden is, niet”, vertelde deelneemster Mandy Swart eerder aan Omroep Flevoland.

De Zeewoldense Fabiënne ter Horst was de enige deelnemer uit Flevoland. Zij was eerst reserve, maar kwam uiteindelijk zondag toch in actie.

bron omroep flevoland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

bij de Streyenvissers

 

om meer content te lezen kunt u geheel naar beneden scrollen..

We zijn er weer..  na maanden stilzitten en hengels poetsen mogen we eindelijk weer.. iedereen een goede vangst en heel veel plezier.

De   Streyenvissers